Blog post

Hjælp! Jeg falder for mænd, der ikke vil mig. Noget jeg kan gøre?

Hej Lene

Jeg har problemer med at jeg falder for mænd, der ikke vil mig og dem, der vil mig – vil jeg ikke have. Kan som regel ikke føle en fysisk tiltrækning, hvilket jeg synes er meget vigtigt. Kan ingen lyst mærke, hvis der ingen fysisk tiltrækning er. Kan godt se at nogle af de mænd ville være gode for mig. Til at stole på, tager initiativ osv., men kan jeg gøre noget?

Venlig hilsen
Betina

Kære Betina

Tak for dit spørgsmål og ja der heldigvis mange ting du kan gøre.

Noget som vil hjælpe dig er at blive afklaret med, hvilket kærlighedsliv du inderste inde drømmer om at leve. Hvis du ikke ved, hvad du vil have – ved du heller ikke, hvad du skal lede efter! På den måde risikerer du at spilde dit liv på og gå fra det ene forhold til det andet. Jeg kender ikke din alder! Men, drømmer du om mand og børn så er tiden jo også en vigtig faktor. Uret tikker. Just sayin!

Du skaber selv dit liv

Er tanken om ’til døden jer skiller’ skræmmende og fjern? Eller, har du let ved at forestille dig ‘lykkelig og med ham ved din side?’.

Det er sådan at ’det’ vi nemt kan forstille os også er forholdsvis nemt at skabe – det gælder både det gode og det dårlige. Det vi fokuserer på vil vi ALTID tiltrække mere af. Det er sådan at loven om tiltrækning virker.

Træf selvkærlige valg

Ofte forstår vi ikke, hvorfor kærlighedslivet ikke lykkes. Vi tror at tilfældigheder er årsagen til vores kærlighedskvaler og afvisninger. Intet kan være mere forkert. Sagen er den. Når vi bliver bevidste om hvem vi ønsker at være sammen med og hvordan vi ønsker at blive behandlet af vores elskede (og andre mennesker) – bliver vi i stand til at træffe sunde og selvkærlige valg.

Vejen frem…

Smid ikke guld på gaden!!!

Mennesker med utryg tilknytningsstil kan nogle gange, føle at trygt tilknyttede personer er kedelige: De skaber ikke drama nok eller giver forholdet et sus af usikkerhed og spænding. Af den grund overser de ofte en potentiel tryg og stabil kæreste, og kommer derfor ubevidst til at smide guld på gaden.

Et godt råd

Når du møder en mand, som du umiddelbar finder kedelig eller ikke den  type du normalt er tiltrukket af, så prøv at give ham en chance. Gå ud med ham en, to-tre gange og vær opmærksom på om hans adfærd. Observer om han er:

Kærlig, omsorgsfuld, opmærksom, stabil, loyal, afslappet, rolig, tilstede, nærværende, lyttende, beskyttende, og interesseret i dig.

En solstrålehistorie fra det virkelige liv

Lone K. fra Århus fulgte mit råd og d. 3.6.2019 skrev hun nedenstående mail til mig.

Kære Lene

Jeg skriver egentlig for at sige tak. Din e-bog ’Sådan gør du din næste date – til den sidste’, har gjort en kæmpeforskel for mig i mit singleliv, og det var især dette, jeg tog til mig:

Tryghed er ikke kedelig

selvsikker fremtoning i kombination med store armbevægelser er sjældent en god cocktail. Men en trygt tilknyttet person, som udstråler ro, venlighed og imødekommenhed er til gengæld et bedre sats. Det kan godt være at du synes, at den ’farlige og smarte type’ er mere dig, end den mere ’rolige og tilbageholdene type’. Men helt ærligt; hvad hjælper det, hvis du ender med at blive ulykkelig?

Jeg besluttede at give dit råd en chance. Tog på date med en mand, som jeg normalt ikke er tiltrukket af. Vi har nu været sammen i et halvt år, og vi er top lykkelige.

Havde det ikke havde været for dit gode råd, så havde jeg nok afskrevet ham, inden det var startet, så jeg er meget taknemmelig.

Knus
Lone K.
Århus

Gå efter succes

De førnævnte kvaliteter (kærlig, omsorgsfuld, opmærksom, stabil, loyal, afslappet, rolig, tilstede, nærværende, lyttende, beskyttende) – er i det lange løb meget vigtigere, end at være tiltrukket af en lækker indpakning ved allerførste blik.

Det er også en god ide at spørge til hans familiebaggrund.

Hvordan var opvæksten, forholdet til forældre, søskende, ex-kærester, venskaber? Jo bedre opvækst og tætte relationer, jo bedre en kæreste vil han være for dig. Der er selvfølgelig intet galt i at være tiltrukket af ham, men de ovennævnte kvaliteter er altafgørende, hvis du ønsker et sundt og langtidsholdbart kærlighedsforhold.

Hav realistiske forventninger

Stop med at lede efter den perfekte mand. Han findes ikke. Ligesom du heller ikke er perfekt. Det gode ved en tryg tilknyttet kæreste, er at han heller ikke har urealistiske forventninger til dig. Sammen kan I være dem I virkelig er – uden facade og filter. Du kan slappe helt af og ligeledes kan han.
Brug ventetiden

Imens du venter på ’ham’, kan du jo ligeså godt foretage dig noget konstruktivt. En god start er at sætte dig grundigt ind i, hvad vil det sige at være trygt tilknyttet.  Begynd at betragte menneskers adfærd og hav fokus på gode og sunde relationer. Smil til mennesker du møder på gaden, og tro på at kærligheden er idenfor rækkevidde.

Til sidst og ikke mindst. Gå i terapi og få helet de sår, som er årsagen til at du falder for mænd, som ikke vil dig.

Kærlige tanker