Om Lene

Min kærlighedshistorie

af Psykoterapeut Lene Bojer

“At elske sig selv er begyndelsen på en livslang romance”
Oscar Wilde

I 2005 ændrede mit liv sig radikalt. Efter 17 års ægteskab og 24 års samliv blev jeg skilt. Krisen blev et vendepunkt i mit liv og af den årsag blev jeg psykoterapeut med speciale i kærlighedslivets udfordringer. Det er ikke nogen hemmelighed, at skilsmissen tog hårdt på mig. Ikke nogen hemmelighed, at selv om en erfaren terapeut hjalp mig igennem den værste krise – havde jeg svært ved at slippe fortiden, svært ved at komme videre efter skilsmissen.

Jeg lærte at redde mig selv

Igennem min egen proces lærte jeg, at selv de bedste psykologiske teorier og metoder kan være værdiløse, hvis man ikke integrerer dem i sit liv. Jeg lærte på den hårde måde, at ingen kunne redde mig. Jeg skulle lære at redde mig selv. Det var op til mig selv om jeg ville spilde mit liv på, at være en bitter forsmået kvinde. Beslutningen om at slippe den selvdestruktive offerrolle var også kun min. Ansvaret lå kun på mine egne skuldre.

Kærlighedens Vildveje, skrevet af terapeut og forfatter Connie Kragelund, blev en øjenåbner og et nyt gennembrud for mig. I bogen beskriver hun sin slidsomme rejse, ud af et passioneret, men også destruktivt kærlighedsforhold. Kærlighedshistorien og den efterfølgende  teretiske forklaring på ’hvorfor to der elskede hinanden’ ikke kunne få deres parforhold til at fungere – gav så meget mening.

Af natur er jeg et nysgerrigt menneske. Søger altid forklaring, accepterer ikke ’at sidde fast’- og den drivkraft vakte en brændende interesse i tilknytningsteorien og derfor blev jeg Relation- & tilknytningsterapeut hos Connie Kragelund. 

En udramatisk proces

I de to år efteruddannelsen varede fik jeg helet den sidste rest af fortidens kærlighedstraumer. Processen var udramatisk, stille, rolig, nærmest smuk. En dyb indre ro opstod og jeg oplevede at, hvile og være fuldstændig tryg i mig selv. Følelsen af at være god nok, er vidunderlig og meget livsbekræftende.

Mit knuste hjerte blev helet. Arene er idag blevet til erfaring og lærdom. I stedet for at være en bitter kvinde har skilsmissen gjort mig stærkere og mit liv rigere. Jeg vil ikke prale af det var nemt, for krisen tvang mig til at kigge indad og tage ansvar for min del af bruddet. Det tog mig fire år, at bearbejde sorgen, vreden og tabet af min familie. Fire år før jeg kunne sætte mig selv fri og tilgive både min ex og mig selv for, at vi ikke lykkedes sammen – men hver for sig.

Kærlighed er ikke nok

Krisen lærte mig også, at selv den stærkeste kærlighed ikke er nok til, at holde to mennesker sammen. I parforholdet har man både et individuelt og et fælles et ansvar for, at udtrykke sine behov og ønsker om samlivet og om fremtiden. Forholder man ikke sig til vigtige emner, som fælles og individuelle mål og livsværdier er risikoen for, at man er på vej i hver sin retning stor. Og har man ikke andet end adressen til fælles dør kærligheden og sammenhørigheden stille og roligt – og én dag er det pludselig for sent.

Skilsmissen ændrede ikke kun min hverdag og kærlighedsliv, den ændrede også i mange henseender mit livssyn og ikke mindst min karriere, alt sammen i en positiv retning. Det er derfor en stor tilfredsstillelse, at bruge min egen livserfaring samt profesionelle viden til, at hjælpe mænd og kvinder med, at komme styrket ud af deres kærlighedskrise.

Selvudviklende optur

For mit vedkommende startede skilsmissen med en voldsom nedtur, men endte med, at blive en lærerig og selvudviklende optur – til gavn for både mig selv og ikke mindst mine klienter. Når en klient sidder i mit teraprum og hænger med hovedet, er frustreret og har mistet troen kærligheden og sig selv – så ved jeg, hvordan det føles. Jeg genkender smerten, og kan trøste klienten med, at opskriften på, at komme godt videre efter en skilsmisse har jeg.

Mange mennesker tror fejlagtig, at deres udfordringer består i, at deres partner ikke er den helt rigtige eller bare skal fikses. Men sandheden er, at man først og fremmest skal ‘fikse’ sig selv for, at få et godt kærlighedsliv. Glæden og kærligheden skal komme indefra. Det siger næsten sig selv, at det er svært at elske en anden, hvis man ikke elsker sig selv.

Kærligst
Lene Bojer

PS: Har du brug for hjælp til din egen kærlighedshistorie? Bestil tid her


Lene Bojer, Psykoterapeut i København

Lene Bojer, Psykoterapeut og Kærlighedsmentor

Faglighed

Mit terapeutiske fundament er opbygget gennem en 4 årig eksamineret psykoterapeutuddannelse. Basisuddannelse fra Psykoterapeutisk Institut, København og overbygning fra Københavns Gestalt Institut. Jeg har siden specialiseret mig i kærlighedslivet gennem en  2 årig eksamineret efteruddannelse som Kærlighedscoach samt Relation- & Tilknytningsterapeut.

Igennem studietiden var jeg frivillig terapeut for Lyngby Taarbæk Frivilligcenter, og fik derigennem opbygget et godt fundament for, at yde mine klienter en kompetent og professionel hjælp.

Højt fagligt niveau

For at sikre mine klienter et konstant fagligt højt niveau er jeg løbende under uddannelse. Jeg går ligeledes i egenterapi og deltager i en supervisions- og fordybelsegruppe for uddannede kærlighedsterapeuter. Ligeledes holder jeg mig løbende opdateret i den moderne psykologis udvikling, terapiformer samt metoder gennem div. faglitteratur.

Uddannelser & kurser
 • 2018 Healing attachment wounds, v/Diane Poole Heller
 • 2018 Body Translation uddannelse v/Camille Essther
 • 2018 Mentorforløb v/Camille Essther
 • 2018 The inner circle spirituel gruppe v/Camille Essther
 • 2018 1. årigt mentorforløb v/Christine Eilvig
 • 2017 Selv-kærlighedsguide for profesionelle terapeuter v/psykolog Mette Holm
 • 2016 2 årig eksamineret Relation & Tilknytningsterapeut, v/Connie Kragelund
 • 2015 1 årig eksamineret Kærlighedscoach, v/Connie Kragelund
 • 2013 2 årig eksmineret overbygning i Gestaltterapi, v/Københavns Gestalt Institut
 • 2012 2 årig eksamineret basisuddannelse, Psykoterapeutisk Institut i oplevelsesorienteret psykoterapi
 • 2012 1 årig eksamineret Feng Shui boligkonsulent, v/HenningsenCo Feng Shui Skolen v/ Zandra Henningsen
 • 2013 Reiki kursus v/Tom Stern
 • Reiki Master, kandidat graden i Ua V/Martin Heskier
 • 2006-2017 Utallige workshops, foredrag og retreats gennem de sidste 12 år.