Lær nye veje til kærligheden

Terapi & metoder

Healing på et dybt følelsesmæssigt plan

Tit skyldes problemer i kærlighedslivet ikke kun partneren, men også de mønstre og tanker, vi selv bringer ind i forholdet. I terapien tager vi udgangspunkt i dine udfordringer. Formålet er at bevidstgøre og heale gamle kærlighedssår, reaktioner, mønstre og negative overbevisninger om kærlighed og dig selv. 

Gennem årene har jeg opbygget en solid psykologisk og spirituel værktøjskasse – et udvalg af de mest effektive, nænsomme og helende metoder og teknikker. Favoritterne er den klassiske samtale kombineret med dybde helende visualiseringsteknikker. Du bliver grundigt undervist i de fire tilknytningsformer, som fremmer forståelsen af, hvorfor du ofte havner i de samme ulykkelige situationer.

Følelsesmæssig stress 

Helt grundlæggende er stress en reaktion på overbelastning af krop og psyke. Den alvorlige form for stress er den, hvor du ikke fungerer optimalt, der hvor arbejds- og familielivet ikke fungerer og hvor livskvaliteten er ringe. Mistrivsel i parforholdet gør børn utrygge, skader helbredet og selvværdet – derfor er det vigtig at få løst problemerne og foretage nødvendige ændringer.

I terapien lærer du at registrere dine alarmklokker og hvad der sker i din krop, når du bliver stresset. Sammen finder vi ud af, hvad der har udløst din stress. I terapien lærer du en effektiv metode til at regulere stress, når den er ved at overvælde dig. Kronisk stress kan udvikle sig til depression. Et vigtigt mål er, at håndtere stress uden, at blive overvældet eller overreagere. . 

Fokus på tryg tilknytning 

I terapien arbejder vi på at styrke dit indre fundament, som er den trygge tilknytning. Det er en naturlig og medfødt evne til at knytte bånd og skabe tætte relationer. Den trygge tilknytning er udgangspunktet for at elske og blive elsket. 

Gennem opvæksten oplever alle svigt af forskellige grader og disse oplevelser sætter et aftryk i vores nervesystem og skader vores selvværd. Vi mister tillliden til os selv og til andre – og det præger vores adfærdsmønstre og overbevisninger gennem livet. 

I terapien fokuser vi først og fremmest på de gode ting du har i livet. Dernæst kan du begynde at hele og slippe fortidens sår, som ubevidst styrer dine valg og adfærd i nutiden. 

 

Mit særlige fokus er selv-kærlighed

Ulykkelig kærlighed er ofte grundlaget for mange andre problemer i livet. Hvis du har svært ved at  sætte grænser og mærke dine behov, ses det tydeligt i parforholdet. Min erfaring er at mange andre problemer løser sig, når vi arbejder via egen-kærlighed og styrker både selvværdet og selvtilliden. 

Dit kærlighedsliv eller mangel på samme afspejler forholdet og kærligheden til dig selv. Derfor skal du blive bedre til at ære og respektere dine behov. Er tendensen at tilsidesætte egne behov for, at gøre andre glade, er risikoen stor for at brænde ud. 

Giv kun til andre, hvis du ingen forventning har om at få igen. Det er ægte kærlighed og tryg tilknytning. 

Tilknytning, relationer og (u)tryghed

Din første oplevelse af kærlighed og tilknytning stammer fra vores opvæks. Dine forældres måde at vise kærlighed eller mangel på samme – var afgørende for om du, som barn udviklede en tryg eller utryg tilknytningsstil. 

De utrygge adfærdsmønstre sikrede dig dengang tilknytning og tryghed, men er de selvsamme forsvars-mekanismer som gør dit kærlighedsliv besværligt i dag. 

Vejen frem er at forstå ‘hvorfor du gør og som du gør’. Dernæst at heale dine sår og ændre dine utrygge tilknytningsmønstre til mere sunde og trygge vaner. 

Terapi i praksis

Under første session taler vi om, hvad du ønsker at få ud af forløbet. Hver session starter med en kort status om, hvordan du har det og hvad du vil have ud af dagens session. Mit ansvar er at holde en rød tråd, ud fra det du ønsker at opnå. 

Vi evaluerer løbende for at sikre, at udviklingen går i den rigtige retning. Du får intet ud af at være den ”pæne og dygtige klient”, der taler mig efter munden eller pynter på virkeligheden. Og selvom det kan være meget svært, at turde være hudløst ærlig, så vil det støtte din healing.