Lær nye veje til kærligheden

Terapi & metoder

Healing på et dybt følelsesmæssigt plan

Tit skyldes problemer i kærlighedslivet ikke kun partneren, men også de mønstre og tanker, vi selv bringer ind i forholdet. I terapien tager vi udgangspunkt i dine udfordringer. Formålet er at bevidstgøre og heale gamle kærlighedssår, reaktioner, mønstre og negative overbevisninger om kærlighed og dig selv. 

Gennem årene har jeg opbygget en solid psykologisk og spirituel værktøjskasse – et udvalg af de mest effektive, nænsomme og helende metoder og teknikker. Favoritterne er den klassiske samtale kombineret med dybde helende visualiseringsteknikker. Desuden bliver du grundigt undervist i de fire tilknytningsformer, som fremmer forståelsen af, hvorfor du ofte havner i de samme ulykkelige situationer.

Følelsesmæssig stress 

Stress er en biologisk overlevelsesmekanisme, en kamp, flugt, eller frys reaktion. Helt grundlæggende er stress en reaktion på overbelastning af krop og psyke. Den alvorlige form for stress er den, hvor du ikke fungerer optimalt, der hvor arbejds- og familielivet ikke fungerer og hvor livskvaliteten er ringe. Skilsmisse kan for nogle opleves som en voldsom stressende livsbegivenhed på linje med dødsfald.

I terapien lærer du at registrere dine egne alarmklokker og mærke, hvad der sker i din krop, når du bliver stresset. Sammen finder vi ud af, hvad der har udløst din stress. I terapien lærer du en effektiv metode til at lande din stress, når den er ved at overvælde dig. Kronisk stress kan udvikle sig til depression. Målet er, at håndtere stress uden, at blive overvældet af ubehagelige følelser.

Fokus på ressourcer

Det er ikke magi eller hokuspokus at du tiltrækker, det du tænker – det er psykologi. Det er dit mind-set, det du tror på – der bliver din virkelighed. Den trygge tilknyttede har en indre tro på at ‘det nok skal gå’ – den utrygge tilknyttede tænker ‘det bliver aldrig bedre’!.

Hvis du tænker, “Jeg det svært, men jeg skal nok komme igennem det”, er chancerne meget større for, at du hurtigere kommer igennem krisen, end hvis du tænker – “Det er forfærdeligt, jeg kommer aldrig over det”! Tankens kraft er det stærkeste værktøj du har, men på samme tid også mest selvdestruktive våben. I terapien lærer du gennem effektive metoder, at styre din tanker og følelser, i stedet for, at de styrer dig.

Mit særlige fokus er selv-kærlighed

Ulykkelig kærlighed er ofte grundlaget for mange andre problemer i livet. Hvis du har svært ved at  sætte grænser og mærke dine behov, ses det tydeligt i parforholdet. Min erfaring er at mange andre problemer løser sig, når vi arbejder via egen-kærlighed og styrker både selvværdet og selvtilliden. 

Dit parforhold eller mangel på samme afspejler forholdet og kærligheden til dig selv. Derfor skal du blive bedre til at ære og respektere dine egne behov. Er tendensen at tilsidesætte egne behov for, at gøre andre glade, risikerer du at brænde ud. Målet er at blive bedre til at sætte kærlige grænser, og fra den position har du meget mere ægte kærlighed at give til dine kære.

Tilknytning, relationer og (u)tryghed

Din første oplevelse af kærlighed var den du havde med dine forældre. Deres måde at vise kærlighed på eller mangel på samme – var afgørende for om du udviklede dig til, at være tryg eller utryg i kærlighedslivet. Det måde du som barn knyttede bånd til dine nærmeste på, afspejles idag i dit kærlighedsliv og i dine relationer. Du er dine relationer.

I terapien undervises du i de fire tilknytningsformer. Den trygge og de tre utrygge former. Bevidsthed giver dig mulighed for, at aflære de gamle mønstre, der i dag spænder ben for dit kærlighedsliv. Den gode nyhed er utrygheden kan heles, så du kommer mere ind i den trygge tilknytningsform  – der hvor selvværdet og det gode kærlighedsliv vokser ud fra.

Terapi i praksis

Under første session taler vi om, hvad du ønsker at få ud af forløbet. Hver session starter med en kort status om, hvordan du har det og hvad du vil have ud af dagens session. Mit ansvar er at holde en vis rød tråd, ud fra det vi aftalte ved første møde.

Vi evaluerer løbende dit forløb, for at finde ud af om du udvikler dig i den rigtige retning. Du får intet ud af at være den ”pæne og dygtige klient”, der taler mig efter munden eller pynter på virkeligheden. Og selvom det kan være meget svært, at turde være hudløst ærlig, så vil det hjælpe dig til en hurtigere heling.