Blog post

Jeg har sluppet mit ambivalente tilknytningsmønster

“Jeg stortudede de 1,5 time sessionen varede. Nu behøver jeg ikke længere min offerrolle”.

Læs psykolog Lene Munk’ oplevelse af en kærlighedssession i maj 2023. 

Kære Lene 

Af hjertet tak har jeg lyst til at sige.

To sessioner tog det at finde dyb ro og tryghed i mig selv.

Som psykolog har jeg masser af indsigt og selvindsigt. Jeg var bekendt med mit tilknytningsmønster og kunne sagtens gennemskue, hvad der skete i min kærlighedsrelation – men nervesystemet ville ikke lystre al den gode viden, jeg har.

Et bagtæppe af evig uro og tilbagevendende konflikter med et forudsigeligt forløb:

Følelsen af ikke at blive set, ikke blive mødt empatisk, begynde kampen på ord i et forsøg på at få det, jeg så inderligt ønskede mig – nemlig at føle mig elsket – efterfulgt af skyldfølelse og dårlig stemning.

Sådan var mødet ofte mellem mig, den ambivalente og min mand, den undvigende. Det var opslidende for mig og for kærligheden.

Flere terapeutiske samtaleforløb hen over årene har ikke rigtigt for alvor ændret på min evige ængstelige, ambivalente tilstand.

Da jeg kom til Lene var jeg klar til endnu engang at fortælle min historie – men blev hurtigt bremset.
Jeg blev guidet ned i kroppen og fik på forunderlig vis kontakt med en tryghed, som har været der, da jeg var helt lille – en rørende og bevægende følelse.
Jeg stortudede gennem 1,5 time. En lettelse og en følelse af tryghed i mig selv og en ro har indfundet sig.

Jeg ved egentlig ikke rigtigt, hvad det var, der skete – men min tilstand og min adfærd er totalt forandret.

Et trygheds-anker er blevet kastet ud. Bagtæppet af uro er væk. Jeg lytter og lytter, men kan ikke mærke eller høre det mere.

Tankernes hvirvlen rundt er stoppet. Min hvilepuls er faldet. Jeg føler mig tilpas i mig selv, og føler retten til at udtrykke behov uden skyldfølelse.

Jeg behøver ikke længere min offerrolle og det mest forunderlige er, at jeg nu også mødes mere empatisk i min kærlighedsrelation.

Kærlig og kyndig guiden fra Lene og min egen parathed var et godt match, der næsten føles som et mirakel.

Så tusind tak for hjælpen.

Min mand takker også på afstand. 🙂 Han mærker en stor forandring hos mig – og for ham selv betyder det faktisk også en lyst til at åbne op for egen sårbarhed. Der er pludselig så megen mildhed mellem os. Det er utroligt dejligt

Kærlig hilsen

Lene Munk
Psykolog,
København, maj 20