Kærlighedsbloggen

Kemi er trods alt det vigtigste

Hed sex og god kemi er ikke nok til at blive et par

Skrevet af: Lene Bojer

Psykoterapeut & kærlighedsmentor

Hed sex og god kemi er ikke nok til at blive et par

Malene forelsker sig hovedkulds i mænd, der vil have uforpligtende sex. Mændene er charmerende, maskuline, intelligente og veluddannede. De begærer hende og giver udtryk for, at de vil et seriøst forhold. Men efter kort tids bekendtskab viser, det sig at deres agenda er en anden.

Kære Lene

Jeg er 35 år og drømmer om at få familie. Mit biologiske ur tikker, og jeg orker ikke at spilde min tid eller følelser på flere useriøse kærester.

Har du nogle gode råd til, hvordan jeg finder en dejlig kæreste, der er klar til at indgå i et langvarigt forhold?

Først Malenes historie, som mange kvinder og mænd kan nikke genkendende til. I dette tilfælde har Malene en ambivalent tilknytningsstil og manden en undvigende, men det kunne også være omvendt da tilknytningsmønstre ikke er kønsbestemt. 

Læs mere om tilknytningsmønstrene her

Malenes kærlighedsmønster

I begyndelsen er mændene meget fremme i skoene – skriver, ringer og foreslår at de skal ses.

Dynamikken vender

Efter sex ændres adfærden. Der kan nu gå flere dage, hvor der ikke er nogen kontakt. Telefontavsheden driver hende til vanvid. Til sidst er spændingen uudholdelig og hun sender en sød sms og fortæller, at hun savner ham.

Der går en dag eller to før han svarer. Hun er igen fyr og flamme. Glemmer alt om sine bekymringer.

De mødes, hygger, griner, fjoller og har fantastisk sex. Næste morgen er stemningen skiftet. Han virker fraværende, ja nærmest kold og har meget travlt med at komme hjem.

Han giver ikke lyd fra sig

Hun tager kontakt. De mødes på hendes opfordring. De hygger og har skøn sex. Taler om kærlighed og parforhold. Deres værdier, ønsker og drømme er meget ens. Malene er lykkelig.

Den perfekte mand! NOT!

Igen trækker han sig. Hun sover forfærdeligt og har svært ved at koncentrere sig om sit arbejde. Tjekker konstant telefon eller mail. Spekulerer som en gal og begynder at bebrejde skiftevis ham og sig selv.

Malenes nerver er helt tyndslidte

Noget skal der ske. Malene skriver en lang mail, og fortæller at det gør hende ked af det – at han ikke giver lyd fra sig. En godmorgen og godnat sms, vil gøre hende glad.

Og så stiller hun det svære spørgsmål…Er du ligeså vild med mig, som jeg er med dig?

Efter et par timer kommer svaret.

Kære Malene. Jeg er nok ikke helt, der hvor du er! Du er sød, dejlig og en fantastisk kvinde, men jeg er ikke forelsket i dig. Det hele er gået lidt stærkt. Jeg er virkelig ked af, hvis jeg har såret dig.

Kærlig hilsen
X

Sådan er mange af Malenes forhold endt. Hun står tilbage, som den vragede og føler sig følelsesmæssigt misbrugt.

Kære Malene

Mine råd til dig og alle andre, som ønsker at møde en seriøs og tryg tilknyttet kæreste – kan umiddelbart virke gammeldags. Til gengæld virker de efter hensigten, og samtidig styrker de selvværdet. Det er en myte, at vi ikke har kontrol over, hvem vi forelsker os i. Sandheden er, hvis du er bevidst om ’hvad du leder efter’, er det forholdsvis let at undgå at forelske dig i useriøse charmører, hvis eneste mål er at få dig i kanen. 

Fem effektive datingråd
– til dig som ønsker et langvarigt parforhold
1. Ingen sex på første date!

Der er intet galt med sex på første date, hvis det ALTSÅ er sex, du er ude efter. Men det er et problem, hvis du tror at sex, med en person du knap kender, fører til et fast parforhold. Der er selvfølgelig en chance, men den er ufattelig lille!

2. Jo hurtigere I har sex, jo større risiko for at forholdet ikke varer!

Selvom det slår gnister mellem jer og tiltrækningen og kemien er i top – betyder det ikke I er et match! Forskning viser at, jo mere forelsket og jo tidligere I har sex – jo større risiko for at forholdet ikke holder i længden.

3. Lad ikke dine følelser og lyst styre dig

Oplever du en stærk seksuel tiltrækning, og lader dig rive med – så hav i baghovedet at du højst sandsynligt er ved at gentage dit uhensigtsmæssige og ambivalente kærlighedsmønster. To fremmede mennesker som har sex, får tilfredsstillet et fysiologisk behov. Mens to personer som har følelser for hinanden nyder skøn og intim elskov. Brug din sunde fornuft. Vær ærlig overfor dig selv, hvad vil du ha’ sex eller elskov? Og ønsker han det samme som dig, har han også tid til at vente lidt endnu!

4. Ha’ tålmodighed. Det tager tid at udvikle et forhold

Tiltrækning og god kemi kan være starten til at udvikle et sundt og trygt parforhold. For den ambivalente tilknyttede er tålmodighed ikke den største kompetence. Prøv alligevel at gå langsomt frem. Hvis han presser på for at få sex – så fortæl at du også har lyst til ham. Men, at du ønsker at vente lidt endnu. Du vil gerne kende ham bedre før I er intime sammen. Måske får det ham til at trække sig! Og hvad så? Det betyder at hans virkelige hensigt blev afsløret og at du passede på dig selv.

5. Kommuniker dine behov tydeligt

Det er en stor misforståelse at du skal vente med at fortælle om dine ønsker og behov til I kender hinanden rigtig godt. Stå ved at du leder efter en kæreste, som en dag skal være far til dine børn. Hvis han reagerer med at  virke uinteresseret – og du sidder tilbage og føler dig utilstrækkelig, dum eller egoistisk er I højst sandsynlig ikke et match. Men viser han et oprigtigt ønske om at forstå og møde dine behov, er der en stor mulighed for at I har en fremtid sammen.

Lige tiltrækker lige

Ligesom en haj tiltrækkes af blod i vandet – tiltrækkes vi af en potentiel partners blødende kærlighedssår. I kærlighed søger vi ubevidst en person, som afviser os på samme måde, som vi i barndommen oplevede selv at blive afvist på.

Hvorfor?

Fordi det er genkendeligt og følelse trygt og fordi vi ubevidst ønsker at vores partner skal give os ALT den kærlighed og opmærksomhed vi ikke fik i barndommen.

Problemet…

Er at din partner også bløder. I har begge et uhelet kærlighedsår

og håber at blive reddet af den anden.

Men det kommer aldrig til at ske!

Årsag? Et såret menneske har ikke overskud eller energi til at redde en anden såret person.

Du skal redde dig selv


Vejen til ægte kærlighed går gennem dig selv.

Når du passer, plejer og giver dig selv heler du både dit kærlighedssår og hjerte. Et sundt og helet hjerte vil tiltrække et andet sundt hjerte. Jeg gentager: Lige tiltrækker lige!

Afslutningsvis vil jeg anbefale dig at få professionel hjælp til at speede din helingsproces op.

Mine fem råd er super hjælpsomme og effektive, men hvis du virkelig vil rykke – skal dine kærlighedsmønstre heles på et dybt følelsesmæssigt plan.

Jeg ønsker dig held og lykke med kærligheden.

De bedste hilsner

Lene