Lær nye veje til kærligheden

Skilles eller ej?

Ingen skal leve i et ulykkeligt parforhold

Er forelskelsens smil og latter erstattet med skænderier og dørsmækkeri? Virker det hele håbløst og uoverskueligt, og overvejer du simpelthen at pakke dit gode tøj og gå?

Konsekvenserne ved en skilsmisse er store – og mange tror, at problemerne forsvinder når partneren er ude af deres liv. En skilsmisse er ikke nødvendigvis altid den bedste løsning, for problemerne har det med at snige med ind i det næste forhold.

 

Børn og skilsmisse

I forbindelse med en skilsmisse er der mange vrede og sårede følelser. Uanset hvor meget du forsøger at skjule dem, kan børn godt fornemme den trykkede stemning. For et barn er det voldsomt at opleve, når forældre skændes og er ulykkelige. 

Det skaber utryghed og ubevidst vil barnet tage parti for den svageste forælder – derfor skal du gøre alt for, at berolige og trøste barnet og forsikre at det ikke er barnets skyld at mor og far skændes.

Undersøgelser viser at det ikke er skilsmissen i sig selv, som skader et barns trivsel eller selvværd. Derfor er skilsmissen i sig selv ikke nødvendigvis en dårlig beslutning. Det gavner hverken børn eller forældre at blive sammen for børnenes skyld.


Derimod kan måden forældrene kommunikerer og samarbejder på før, under og efter skilsmissen, få ulykkelige konsekvenser for børnene. Som forældre har du ansvar for, at gøre alt for at løse problemerne, inden du kaster håndklædet i ringen.

 

Få hjælp til afklaring

Spørgsmålet er, om du og din partner har gjort alt eller om der er en lille chance for at jeres forhold kan reddes?

Jeg kan hjælpe dig/jer nærmere en afklaring om en af livets største og sværeste beslutninger; Skal jeg gå eller blive?

Vi taler blandt andet om:

  • Hvad du savner i dit nuværende forhold?
  • Har du stadigvæk kærlige følelser for din partner?
  • Dine forventninger og krav har til parforholdet – er de realistiske?
  • Dit ansvar for at parforholdet er kørt skævt
  • Konsekvenserne ved en skilsmisse

 

Du er velkommen til at ringe til mig 23 26 84 88 hvis du har spørgsmål – eller sende mig mail til lb@lenebojer.

Læs evt. også min artikel: Hvad?! Vil du skilles?

Referencer

“Lene er en utroligt behagelig og lydhør terapeut, der hurtigt tuner sig ind på, hvor indsatsen skal lægges. For mig har det være meget givtigt at få ny viden om, hvordan særligt nervesystemet fungerer, og hvordan det kan geares ned ved hjælp af forskellige strategier, når det fx handler om at afhjælpe stress og et overgearet nervesystemet. 

Der er ingen tvivl om, at alt det, vi bærer med os sætter sig i kroppen. Det spændende ved Lenes tilgang er, at den tilbyder konkrete og for mig nye værktøjer i terapirummet ifht. til at få kroppen tilbage i ro. Jeg er ikke i tvivl om, at det virker. Det er befriende, at vi ikke gravere dybere i fortiden, end vi behøver for at forløse de ting, der skal forløses.”
Louise, 38 Virum Nordsjælland

“Mit forløb hos Lene har været en kæmpe hjælp og støtte i en svær tid. Jeg føler mig helt tryg hos Lene, og gjorde det lige fra start af. Jeg har lært en masse om mig selv, og fået nogen gode værktøjer til at arbejde videre med. Lene’s måde at arbejde med mit sind på, var for mig helt nyt, men det virker! Noget af det jeg har taget med mig er blandt andet, en større indre ro, og en viden om, hvordan jeg bringer mig selv i en roligere tilstand, når jeg møder modstand. Jeg har helt klart fået en større forståelse af mig selv, og hvorfor jeg handler som jeg nogen gange gør. Jeg arbejder videre, men Lene – vi ses helt sikkert igen:-)”
Pia 40 år, København S.