Hvis du ikke selv siger fra, gør din krop !


Hvis du ikke selv siger fra, gør din krop

Jeg har et vigtigt budskab til dig. Det handler om ’hvad der kan ske, når du ikke lytter til din intuition. Hen over foråret 2020 ignorerede jeg selv ’big time’ min egen indre stemme, og det kom til at koste mig dyrt. 
 
I begyndelsen af coronakrisen havde jeg masser af tid. Og som mange andre selvstændige skulle jeg selvfølgelig også med på online-kursusbølgen. 

Nu ikke så negativ

 
En supertjekket annonce lokkede med; ’Lav dit eget professionelle onlinekursus og tjen millioner mens du sover’. Oh yes! Det var jeg med på! Fandt dankortet frem og tastede mine kortoplysninger ind – alt mens jeg ignorerede en lidt tung og urolig fornemmelse i kroppen.

’Nu ikke så negativ’, sagde jeg til mig selv. ’Tro på det Lene! ’Hvor svært kan det være at lave et onlinekursus’!

 

Jeg gør lige et stop her i min fortælling, og laver en speedy intuitionsøvelse

Du er på min nyhedsbrevsliste, men læser du egentlig mine breve?

Hvis ikke, vil jeg råde dig til at udføre øvelsen. Den kan hjælpe dig i dit kærlighedsliv, hvor du skal træffe meget vigtigere valg end et nyhedsbrev.  

 
Øvelse: Luk dine øjne og træk vejret stille og roligt et par gange. Mærk roen lande og spørg dig selv ’Skal jeg afmelde Lenes nyhedsbrev, ja eller nej?’.

Lyt til din intuition og gør kort proces!

Hvis du begynder at føre en længere samtale med dig selv, ’På den ene side og på den anden side’ – lytter du ikke til intuitionen, men til dit ego. Du kan afmelde nederst i mailen.

No hard feelings, hvis du smutter. 

Tilbage til historien…

 
Jeg kom godt fra start og mit kommende storsælgende onlinekursus fik titlen. 

’Sådan tiltrækker du drømmemanden, som en dag skal være far til dine børn’

Hvilken single kvinde, som drømmer om mand og børn, vil ikke købe sådan et kursus!

Yes! Successen var nææææsten i hus! 

Men…

Efter et par uger var begejstringen og forelskelsen forsvundet 

 

Kurset var blevet uoverskueligt og de marketingstricks, som anvendtes svingede ikke rigtig med mig. Det var som om kurset og jeg ville noget forskelligt. Jeg begyndte at få ondt i skulderen og som projektet skred frem, blev smerten værre og værre. Til sidst kunne jeg ikke holde ud at sidde ved computeren! 

 

Når du ikke selv siger fra – gør din krop! 

 
Det er sådan. Når vi går imod vores egne værdier, ender det sjældent godt. Når vi overhører vores intuition, ender vi ofte med at betale en dyr pris, enten gennem fysisk eller psykisk smerte. 
 

Det gælder selvfølgelig også i kærlighedslivet

 
Har du prøvet at ignorere din fornemmelse i forhold til fx valg af partner?

Selv om du fornemmede at, det ikke skulle være jer to, fortsatte du alligevel forholdet.

I havde måske tre fantastiske måneder hvor I var vildt forelskede – og derefter gik det ned ad bakke. Drama og skænderier blev en del af forholdet. Der gik et år eller syv, inden du til sidst erkendte, at I aldrig ville blive lykkelig sammen.  

Kan du huske, hvilken pris du betalte, for din forgæves kamp?

Jeg gætter; et slidt selvværd, tårer, tristhed, søvnløse nætter, stress, hovedpine, dage hvor du måtte sygemelde dig fra arbejde…

 

Smerte er tegn på at dine grænser er overskredet

 
Smerter i alle afskygninger, fysisk eller følelsesmæssigt, er kroppens måde at fortælle dig at ’noget skal ændres’. Smerten er et tegn på at ’noget’ er ude af balance, og at dine grænser er overskredet. 
 

Det er kun dig, der kan ændre din smertelige situation.

Uanset hvor meget vi kæmper, for at lykkes med et onlinekursus eller parforhold – kan vi ikke forandre dem – men vi  kan tage ansvar for vores eget bidrag.

Hvad kan du gøre bedre nu eller i dit næste forhold? Du kan også spørge dig selv om; ’Hvad retfærdiggør at jeg lever i et usundt forhold’? eller  ‘Hvorfor være i et forhold, hvor jeg er mere ulykkelig end lykkelig’? Og til sidst ‘Hvis jeg nu levede dit liv, ‘Hvad vil dit bedste råd være til mig?. Should I stay or should I go?

Når nok er nok

En dag får jeg nok. Jeg beslutter at droppe mit online-eventyr. Ingen tvivl. Det var et svært valg. Jeg kæmpede med flovheden og skammen over at give op. Jeg kæmpede med accepten af, vi ikke passede sammen – kurset og jeg. Hvorfor fan… kunne jeg ikke få det til at lykkes? Hvad var der galt med mig? 
 

Der er intet galt med dig eller mig 

 
Der var intet galt med mig. Intet galt med kurset. Vi passede bare ikke sammen. Jeg havde forelsket mig i en forkert type. Det startede så godt, men endte alligvel skidt. 

Undervej i forholdet, begyndte jeg at miste troen på mig selv. Begyndte at bebrejde mig selv, ’Du burde også være bedre til x,y,z’…’Se alle de andre kursusdeltagere, de er så succesfulde’

Selvbebrejdelse er gift for selvværdet. Jo før du indser det jo bedre. 

Da det gik op for mig, hvor ukærligt jeg behandlede mig selv, fik jeg endelig nok. Og i det øjeblik jeg traf beslutningen, om at stoppe mit kærlighedsforhold til ‘Projekt tjen penge mens du sover’, forsvandt mine smerter, som dug for solen.

Jeg hverken lyver eller overdriver. Helt fysisk føltes det, som noget tungt blev løftet af mine skuldre. Hvilken lettelse. Jeg følte mig ti tons lettere og tilsvarende glad. Yes! Jeg fået min frihed tilbage.

Modgang er en mulighed for at blive klogere

Set i bakspejlet er det tydeligt, hvorfor jeg forelskede mig i online-kurset.

Drømmen om at, ‘pengene ville strømme ind på min konto mens jeg sov’, forførte mig. Inderst inde vidste jeg – det var for godt til at være sandt. Alligevel valgte jeg at smide min sunde fornuft og intuitive fornemmelse over bord.  

Jeg betalte prisen. Mistede nogle tusinde kroner. Spildte min tid. Fik ondt i min skulder.

Til gengæld har jeg lært noget, som ikke kan købes for penge.

Jeg er blevet en erfaring rigere.

Næste gang jeg forelsker mig i en annonce, hopper jeg ikke hovedkulds ind i et nyt forhold.

Næste gang er jeg lidt klogere og ved, hvilke gode spørgsmål jeg skal stille under vores første ‘date’ / inden jeg trykker på købsknappen. 

Næste gang lader jeg mig ikke forblænde af søde ord og en smuk indpakning.

Næste gang vil jeg være mere tålmodig og bedre til at lytte til min intuition.

Næste gang vil jeg ikke begå de samme fejl – men nogle nye. For sådan er livet.

Livet er en perlerække af små og store problemer

Lærer du ikke af dine problemer, vil du fortsætte med at tiltrække drama i dit kærlighedsliv. Men, lærer du af dine fejl, vil de næste problemer du møder, blive nemmere at løse – det gælder uanset om det er udfordringer i parforholdet eller med et onlinekursus.

Har du lyst til at få en uforpligtende snak om dine problemer, kan du booke en gratis afklarende sessioner her. 

De bedste hilsner

Læs andre atikler

Alle artikler

Leave a Comment